Avsnitt

Avsnittet om elsäkerhet är här! Det pratas om standarden IEC 60601. Besök oss gärna på www.mtpodden.se. Om ni har frågor, funderingar eller rent av vill vara med i ett avsnitt, skriv då till nyfiken[at]mtpodden[dot]se

Nu är avsnittet om MDR här! Medical Device Regulation gäller från 26e maj 2021. Läs mer på Läkemedelsverket. Besök oss gärna på www.mtpodden.se. Om ni har frågor, funderingar eller rent av vill vara med i ett avsnitt, skriv då till nyfiken[at]mtpodden[dot]se

Vi ventilerar lite kring skillnader mellan standarderna IEC 62353 och IEC 60601 och vad som är bra att veta innan man börjar använda den ena eller den andra.

Första apparatspecifika avsnittet är här! Skicka frågor till nyfiken[at]mtpodden[dot]se!

Avsnitt 5:
MTFs certifiering med Caroline Hagström

MTPodden logga podcast

Idag gästas vi av Caroline Hagström för att prata om MTFs certifiering av medicintekniker och medicinska ingenjörer. Vi går igenom varför man bör certifiera sig och hur man går tillväga för att skicka in sin ansökan. Efter du har lyssnat på avsnittet har du all information du behöver så att även du kan certifiera dig och ha en kvalitetsstämpel på din kompetens! Läs mer på https://www.mtf.nu/certifieringskommitte/

I förra avsnittet nämndes 2021:52. I detta avsnitt får du höra lite mer Socialstyrelsens föreskrifter
om användning av medicintekniska produkter i hälso- och sjukvården.

Nu kan du äntligen lyssna på avsnittet om defibrillatorn. Efter du lyssnat får du koll på det mest nödvändiga som alla medicintekniker bör veta. Missa inte att gå onlineutbildningen för HLR som nämns i slutet.

Mer information om elsäkerhetstester i praktiken! Kort upprepning med bra information från tidigare avsnitt samt en del nytt om hur din elsäkerhetstestare faktiskt arbetar när du klickar på start-knappen.

Ännu mer information om elsäkerhetstester i praktiken! Denna gång beskrivs bland annat de metoder som 62353 låter dig välja mellan för att mäta läckströmmar till patient.

I avsnittet får du höra Elina berätta kortfattat om SFS 2021:631. Det är en förordning med kompletterande bestämmelser till MDR.

Lyssna på vårt nya avsnitt om anestesiarbetsstationen. Lär dig om historia, tekniken, standarder som gäller dessa medicintekniska produkter och lite till.